2010 m. balandžio 30 d., penktadienis

Trečiajai Moterų konferencijai pasibaigus...

Spalio 2-3 dienomis (2005 m.) Anykščių sanatorijoje „Šilelis“ vyko III-ioji LKB Moterų konferencija. Šį renginį šiais metais organizavo Vilniaus Laisvųjų Krikščionių Bažnyčia, padedant moterims iš Panevėžio LKB. Į jį susirinko apie 70 dalyvių iš Vilniaus, Klaipėdos, Kauno, Panevėžio ir kitų Lietuvos miestų ir miestelių. Sulaukėmėme svečių ir iš „Tikėjimo žodžio“ bei Švenčionėlių baptistų bendruomenių. Konferencijos metu susirinkusias lydėjo Audronė Vasiliauskienė ir Daiva Kaikarienė. Giesmėmis bei šlovinimo programa pasirūpino šilutiškė Rasa Jakaitytė su šlovintojomis iš kitų Lietuvos miestų.


Misionierė iš Amerikos Donna Dombach buvo šių metų Moterų konferencijos referentė. Ji jau septynerius metus su šeima gyvena Lietuvoje ir tarnauja Panevėžio Laisvųjų Krikščionių bendruomenėje. Šeštadienį ji kalbėjo tema „Viešpaties šlovė mano gyvenime“, o sekmadienį - „Sukurta tarnauti“. Šios temos padėjo moterims sužinoti, kaip išsiugdyti tyrą širdį prieš Dievą bei kaip Dievas paruošia kiekvieną tikintįjį tarnauti Jam.

Be temų moterų konferencijoje buvo rengiami ir trys seminarai. Susirinkusios moterys galėjo rinktis ir dalyvauti viename iš jų. Didžiausio moterų dėmesio sulaukė Jūratės Kielienės surengtas seminaras „Laimės beieškant“. Šio seminaro metu buvo kalbama apie troškimą būti laiminga, apžvelgiamos bei analizuojamos Rachelės ir Lėjos iš Senojo Testamento gyvenimo istorijos. Jūratė Kielienė taip pat padėjo gausiai susirinkusioms moterims giliau pažvelgti į save bei davė naudingų patarimų, kaip net ir pilkoje kasdienybėje būti laimingai. Kituose seminaruose, kuriuos vedė vilnietės Diana Meilūnienė ir Audronė Vasiliauskienė, buvo kalbama apie vyrus ir kodėl jiems sunku paskirti savo gyvenimą Viešpačiui bei apie asmeninę evangelizaciją.

Po seminarų ir temų buvo skirtas laikas rankdarbiams, kur moterys išbandė dar nematytų dalykų ir atsiskleidė kūrybiškai. Šeštadienio vakare bei sekmadienį ryte buvo pristatyta krikščioniškų organizacijų „Agapė“ ir „Vaikų krikščioniško ugdymo draugijos“ veikla bei nauji projektai. Daniela Dambrauskė supažindino konferencijos dalyves su jos įsteigtu fondu, besirūpinančiu sergančiais kraujo vėžiu vaikais.

Temos, seminarai, pasidalinti asmeniniai išgyvenimai su Dievu palietė visų susirinkusių dalyvių širdis bei suteikė konferencijai nepakartojamą atmosferą, kurios dėka, moterys ne tik atsivėrė, bet ir buvo naujai sustiprintos gyventi, tarnauti ir džiaugtis Viešpatyje.

Atnaujinta ( Trečiadienis, 28 Rugsėjis 2005 13:40 )

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą